Grafisk Profil | STHLM K°L

Hur jag landat i det utseende jag nu har och använder mig av är en lång process men kort sagt lätt.

Ljust, luftigt och tydligt var mina ledord till mig själv.

Logotyp

Jag landade i en logotyp som ser bra ut i både seriff och sanserif.
STHLM K°L – vilket är en förkortning av: Stockholm Kristoffersson Lucas. Där själva företagsnamnet såklart leker med min hemstad – och ordet kol som jag direkt förknippar med smidet som jag håller kärt.

Detta ackompanjerad av en logga som växte fram ur pallen som jag formgav på universitetet. Det var en stor mängd skisser som slängdes innan jag gav upp och bara ritade av ådringarna i träet på sitsen. Naturen är minst lika viktig för mig, personligen, som uttrycket i sig.

Logotypen och loggan skall kunna användas tillsammans och var för sig, i olika sammanhang – och alltid tydligt visa på vem eller vad det handlar om.

Loggan finns i två versioner. Det ena utformandet är direkt baserat på skissen och har en viss struktur, som efter en penna. Jag tycker om den mest eftersom det organiska påminner om naturen. Det andra utformandet är helt slätt vilket jag också gillar.

©Lucas Kristoffersson 2020

Visitkort

Vem använder visitkort numera? En del, tänkte jag och baserade designen helt på mina grundpelare för mitt formuttryck. Det bästa med visitkort, tycker jag, är att det går att skriva på dem. Ett telefonnummer, en hälsning, ett namn eller rita en glad gubbe.

Jag frågade Olof Davidsson vad han tyckte om visitkort – och fick svaret: ”Jag pratar bara med dem och tar deras nummer direkt om det känns intressant”

Jag ser att många använder digitala visitkort eller QR-koder. Därför bestämde jag att min hemsida skulle likna mitt visitkort, så att det ser tydligt ut, vart en är och vad en kan förvänta sig av sidan.

Visitkort


Färgprofil & Typsnitt

Jag har medvetet valt att hålla mig borta från en färgprofil. Svart mot vitt funkar alltid – och tvärt om! Kanske väljer jag en nyans av grön eller brun som accent.

Det samma gäller typsnitt. Jag är så svag för flera olika att jag inte kan välja ett eller två stycken. Jag vill kunna anpassa min text efter det projekt som ligger i fokus för stunden. Här på hemsidan används Playfair Display med serif och Sanserifen Fira Sans.

Med det sagt använder jag gärna Helvetica Neue i alla lägen.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s