Smedja Järneken

Pablo Von Eckardstein är konstsmed, verksam i Linköping.

Smedja Järneken hittas på Sandbäcksgatan 2A. En del av det formgivarkollektiv som vuxit fram där, i trädgårdföreningen, i Linköping.

Från stort till litet har Pablo rört sig mellan konst- och bruks-smide samt berör både traditionella tekniker och moderna metoder, för att med sin kunskap möta nutidens smide. Hans kunskap är enorm även om hans smides-period började relativt sent i hans liv. Förutom fina bemärkelser under sin utbildning och gesäll-brev sitter han även i det råd för mästarbreven som utgör gillet idag.

Smideskulturen är inte längre så stort som det en gång var i Sverige. Men kunskapen finns kvar och frodas på sina håll i Landet. Hos Pablo lärde jag mig mycket och under kort tid – utan att han på något sätt tvingade på mig något utöver min förmåga. Delvis tack vare hans erfarenhet av fler prao-elever och delvis tack vare en naturlig attityd till inlärning.

Förutom beställningsarbeten skapar han konst och håller i smides-kurser.

Smedja Järneken

Sandbäcksgatan 2 A
582 25 Linköping
0708-796469
013-213158
info@jarneken.se

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s