Grafisk Profil | Kristoffersson Disc Golf

Min egen YouTube-kanal Kristoffersson Disc Golf vill jag presentera med ett koncept som är igenkännbart. Min inspiration är naturen och sport.

De foton och bilder jag redigerar ska representera naturen och den frihet det innebär för mig. Jag arbetar med komposition och rendering av flera foton för att illustrera det uttrycket jag är ute efter.

Filmandet i sig är något som vuxit fram under ett år och jag kände att det var dags för ett ”paket” som tydligt förmedlar innehållet i kanalen.

Logga

Som varumärke blir KDG precis det jag uttrycker genom form, färg och det sätt jag uttrycker mig på i mina videoklipp. Jag vill vara noga med att förmedla hur mycket jag tycker om naturen och att spela disc golf.

Hur jag än bär mig åt och beter mig så blir mitt ansikte väl synligt och den grafiska profilen mindre i centrum – då jag som social profil tar mer plats.

När jag startade kanalen hörde jag av mig till Latitude 64° som gärna ville backa mig i mitt försök att få sporten att växa i Sverige. Jag frågade ut Johannes Högberg, som är (delvis) media och kommunikations-ansvarig, om hur deras profil läggs upp. Därav bestämde jag att även min logga skulle byggas upp av rött, svart och vitt.

Loggans färg och kontrast gör att den sticker ut. Det tar mig emot, personligen, att använda mitt ansikte som logga. Kanske för att jag är väldigt fäst vid min integritet, trots valet att göra öppna och sociala videoklipp tillgängliga för alla på nätet. Hur som helst känner folk igen den.

Typsnitt

I alla medier kopplat till KDG använder jag mig av Helvetica Neue i olika stilar för att vara konsekvent med utseendet. Loggans färgtema speglas inte nödvändigtvis i flytande eller informativ text i video-innehållet.

Header

Min header har ändrats med tiden. Det finns många, snygga och enkla headers på YouTube’s alla kanaler. Jag ville tydligt förmedla att min kanal handlar om disc golf och att det är jag som är Lucas Kristoffersson. Loggans Färgtema spelar en roll i bilden som knyter ihop säcken på kanalens sida.

Thumbnails

En thumbnail är den förhandsvisning som visas i form av en stillbild. YouTube erbjuder också en snabb förlaga i rörlig bild när muspekaren hovrar över bilden. Bilden skall förmedla innehållet på ett intressant sätt. Ungefär som en karikatyr av det ämne det handlar om.

Thumbnail från 2020

Uttrycket har vuxit från ett generellt tydligt och färgglatt tema, där jag snabbt redigerar ett foto från filmhändelsen. Till mitt senaste uttryck där jag genom ett kollage vill förmedla innehållet.

Thumbnail från 2021

Bilden i sig vill jag ska ha en bra komposition, lätt att tolka och sticka ut från mängden. Något som den förra stilen inte gjorde. Kanske bör jag i framtiden räkna med en bättre lämpad plats för videons titel.

Åter väljer jag att ta avstånd från färgtemat rött, svart och vitt – och anpassar istället textfärgen efter bilden.

Video

Mina kunskaper kring bildberättande och film grundar sig i intresset för serieteckning och min gymnasieutbildning. Rörlig bild var ett roligt ämne där det mesta som fastnade i huvet (mellan 2007 och 2010) var dramaturgi och video-redigering.

Jag har en försmak för musik och video kombinerat. Tid, puls och rörelse tillsammans med färg, ljud och ljus kan verkligen förmedla känslor på ett högre plan än vad bara en enkel vlogg kan göra. Det ligger i mitt intresse att skapa dessa filmklipp med en karaktäristisk och kreativ ingång. Det kommer jag fortsätta med så länge jag tycker att det är kul.

Humor driver mig framåt. Lyckas jag med att bjuda på mig själv, fånga ögonblick och förmedla det i samband med sporten har jag lyckats uppnå mitt eget mål; att sprida sporten i Sverige på det sätt jag vill.

Med det sagt…

Har du inte provat disc golf bör du ta chansen! Ut och kasta…

…spin it to pin it!
Lucas

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s