Harry Potter – bokomslag

Jag är en potter head. Jag ville verkligen se min tolkning av bokserien i en ”verklig” miljö. Därför gjorde jag en mockup-mall för att kunna visa upp färdiga bokomslag på.

mockup-mall

Det finns en uppsjö av färdiga mallar att använda som ser väldigt bra ut. Jag kände att det var kul att göra en egen.

Jag fotade av ett par pocketböcker och frilade dem i photoshop. Gjorde en generisk bakgrund och såg till att ge dem ett djup med skuggor och ljus.

Självklart med min logga och vattenmärke.

Pojken som överlevde…

Historien om Harry Potter ligger mig varmt om hjärtat. Det är en bra berättelse! Även om jag tycker att huvudpersonen är stundtals dryg och osmart – är berättelsen om hur en pojke växer upp och bemöter livets olika utmaningar minst sagt magisk!

Jag tolkar inte böckerna som en magisk fantasy-serie, utan som en däckar-serie för barn och unga vuxna som även vuxna kan uppskatta. Det utspelar sig oftast i en skola i en värld som råkar vara magisk – med allt vad det innebär.

Jag ville se ett bokomslag som passar in i den världen Harry lever i. Där böcker har en klassisk look med hand-pressat pergament, läderbindning, bläck och bladguld. Något som jag skulle kunna hitta (svävandes mellan hyllorna) på Florish & Blott’s eller i biblioteket på Hogwarts.

Harry Potter och De vises sten av J. K. Rowling

jag ville prova att gå bort från ”Harry” och fokusera på mysteriet i titeln. Sagan om ”de vises sten”, vad handlar den om? Samtidigt tycker jag att det är viktigt att se vilken del i bokserien det är man läser eller ser i hyllan.

Jag tog inspiration från omslaget till ”Väktarens lärling”. Även den en fantasy-serie för ungdomar som är utgiven av Tiden. Samma förlag som gett ut Harry Potter på Svenska. Omslaget är formgett till att efterlikna en utsliten läderbok så som väktarens bok ser ut i berättelsen.

Det minimalistiska uttrycket tilltalar mig och får förhoppningsvis läsaren att vilja veta mer, läsa på baksidan och öppna boken för att läsa första kapitlet. I detta fall utan att nödvändigtvis veta något om Harry Potter som fenomen.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s